Vrijwilligers gevraagd

Wil je reageren op een van de onderstaande functies, stuur je CV met motivatie naar info@ambachtcentrumgrave.nl

Bestuur

Penningmeester

Als penningmeester ben je bestuurslid en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de cijfers ten aanzien van de inkomsten en uitgaven van de Stichting Ambachtcentrum Grave.

In de rol van bestuurslid bepaal je mede het beleid van de Stichting Ambachtcentrum Grave.

Enige bestuurlijke ervaring is een pré en gevoel voor cijfers en accuraat kunnen werken een must.

Houtbewerker voor in de werkplaats

Als vrijwilliger werkplaat houd je je bezig met houtbewerking zoals: vogelvoederhuisjes, nestkastjes, insectenhotels, free libraries en dergelijke. Heb je zin om in je vrije tijd (als vrijwilliger) in de werkplaats te werken of heb je juist ruime ervaring als klusser en wil je je kennis overdragen. Kom dan bij ons aan de slag. De sfeer is ongedwongen, we werken met allemaal vrijwilligers en je vind bij ons een sociale omgeving om samen met andere vrijwilligers een leuke vrijetijdsbesteding te hebben.  Wees welkom.

Communicatie en PR

Koninginnepage

Vrijwilliger communicatie en PR

De kloostertuin is er voor iedereen die als vrijwilliger rust zoekt, de handen uit de mouwen wil steken, de natuur wil leren kennen, in de werkplaats hout wil bewerken of zich wil richten op circulaire ambachten en creatieve bezigheden. Hierbij hebben we een samenwerking met de kringloopwinkels uit Grave en Overlangel en herstellen we, of hergebruiken we kringloopproducten.

Stichting Ambachtcentrum Grave is op zoek naar een grotere naamsbekendheid. Daarom is er in het kleine hechte vrijwilligersteam altijd ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die mee willen werken aan het behalen van dit doel. Kortom vrijwilligerswerk wat er echt toe doet.

De vrijwilliger communicatie en PR informeert inwoners van de gemeente Grave en omgeving over het bestaan van het Ambachtcentrum Grave en de activiteiten die daar worden ondernomen.

  • Stichting op de kaart zetten via website, social media en offline communicatie.
  • Ontwikkelen van/meewerken aan de communicatiestrategie: hoe bereiken we nog meer mensen.
  • Ideeën bedenken voor interessante onderwerpen die bij het ambachtcentrum plaatsvinden: nieuws en wetenswaardigheden
  • Het rondleiden van basisschool scholieren en middelbare scholieren
  • Wandelingen kloostertuin voor bezoekers van de tuin uitvoeren, met uitleg over het Ambachtcentrum Grave
  • Het maken van nieuwsbrieven
  • schrijven van recepten voor (vergeten) moestuingroenten
  • Ondersteunen bij kerstmarkt, vrijwilligersmarkt, Historisch Grave etc.

Kloostertuin

Snijbieten uit de kloostermoestuin

Vrijwilliger Moestuin 

De hele zomer van 2022 heeft de moestuin de meest mooie producten opgeleverd. De biologische zaden zijn gezaaid in de kas en in de volle grond. Door goede biologische bemesting hebben we prachtig fruit en glanzende groenten kunnen verkopen in de Kloosterwinkel “de Rode Non” op dinsdagmorgen en donderdagmorgen van 9:30 tot 13:30 en op zondagen van 12 tot 17 uur. (mits we voldoende vrijwilligers hebben om in de winkel te staan op zondag).

Courgettes, tomaten, pompoen, watermeloen, rode bietjes, meiknollen, snijbieten (in de meest mooie kleuren), paprika’s, komkommers, snijbonen, rabarber, lollo rosso sla. Appels, peren, kweeperen, frambozen, bramen, aalbessen, aardbeien, pruimen, etc.

Dit alles omringd door zonnebloemen, afrikaantjes, violen waar de meesjes, vinkjes, groenlingen, vlinders en bijen doorheen vliegen. 

Wilt u in al deze geuren, kleuren, zon en (soms ook) regen, de handen uit de mouwen steken? Kom er gezellig bij….

Teamleiders (vrijwilligers)

Teamleiders Tuin, Werkplaats en Binnenruimtes (Kloosterwinkel, Theehuis)

De Stichting Ambacht Centrum Grave, heeft als doel een plek te creëren waar mensen in een veilige omgeving samen kunnen komen en kunnen ontspannen door inspanning. We organiseren onze activiteiten in en rondom het Rode Nonnenklooster in Velp bij Grave, een eeuwenoude vestingstad gelegen aan de Maas. Binnen de Stichting Ambachtcentrum Grave brengen wij mensen bij elkaar die ambachten beoefenen (denk aan tuinieren, houtbewerken, reparaties en die kennis en kunde willen delen en overdragen volgens het principe “leren door te doen”. Met onze activiteiten dragen wij bij aan het onderhoud van de monumentale tuin van het klooster en zetten wij het Rode Nonnenklooster op de kaart en zo helpen wij historisch erfgoed voor Grave te behouden en aantrekkelijk te maken voor toeristisch bezoek. Deze doelstelling en de heerlijke omgeving waarin je op adem kunt komen en je veilig kunt voelen maakt het Ambachtcentrum Grave een plek waar vrijwilligers uit Grave en omgeving zich graag voor inzetten.

We richten ons op mensen die in hun vrije tijd de handen uit de mouwen willen steken. Samen werken en samen zijn in een klein hecht team (opgezet vanuit een burgerinitiatief) iets willen teruggeven aan de samenleving van de regio Grave. Wil jij ook bijdragen aan het behoud van historisch erfgoed en wil je graag onderdeel zijn van een enthousiast vrijwilligers team en beheers je een ambacht of wil je een ambacht leren?

Wij zijn op zoek naar Teamleiders voor de werkgroepen Groen, Werkplaats en Binnenruimten (winkel, theekamer, creatieve ruimte) om ons team te versterken.

Doel van de functie:

Stuurt het team met vrijwilligers aan. Is verantwoordelijk voor het creëren van een veilige vrijwilligersomgeving en voor een optimale samenwerking van de vrijwilligers. Werkt zelf graag een aantal dagdelen per week mee, waarbij de nadruk ligt op het samenwerken en samen ontwikkelen.

Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Helen Akkerman. Heb je interesse en ben je enthousiast geworden, reageer dan met een beknopte motivatiebrief en je cv via info@ambachtcentrumgrave.nl.