“Gluren achter de muren” 18-9-2021 10:00

Wandeling onder begeleiding van een natuurgids door de historische kloostertuin van Kasteel Klooster de Bronckhorst in Velp NB.

Nieuwsgierig naar wat er achter de kloostermuur van het Rode Nonnenklooster zit? Kom dan ook zaterdag 18 september a.s. van 10 tot 11:30 langs voor een wandeling (o.l.v. een natuurgids).

De monumentale kloostertuin heeft zijn huidige vorm vanaf 1930, nadat de aanwezige gracht is gedempt. Na jaren van verwaarlozing wordt de tuin nu in ere hersteld door de enthousiaste vrijwilligers van “het Ambachtcentrum Grave”. De gids zal u wetenswaardigheden over het klooster vertellen en uitleg over planten en de kloostertuin geven.

Na de wandeling is er cappuccino en (verse munt) thee te krijgen in het 10e eeuwse Vincentius Kerkje. In de kloosterwinkel “‘t rode nonneke” kunt u (biologisch geteelde) groenten en fruit kopen. Honing, jam, gelei etc. Kom langs en geniet mee.

Ook uitstekend geschikt voor fotografen die tijdens de wandeling willen genieten van al het moois wat de tuin te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *