Nieuw bestuur Ambachtcentrum Grave gaat voor groei van vrijwilligersaantal

Oud-voorzitter Jacobs geeft de voorzittershamer over aan de nieuw
aangestelde voorzitter Suzanne Berends, daarnaast secretaris Helen Akkerman.

“In deze volgende fase willen we inzetten op een verdere professionalisering en positionering van het Ambachtcentrum als een stichting die zich inzet voor vrijwilligers die weer in actie willen komen, een sociale plek zoeken of die graag allerhande ervaring willen opdoen. Maar ook mensen die willen ontstressen, bezinnen op een nieuwe vrijetijdsbesteding of die op zoek zijn naar een sociale setting buitenshuis.”

Al een aantal jaar richt het Ambachtcentrum Grave zich op het samenbrengen van mensen die kennis en expertise willen overdragen met het oog op een inclusieve samenleving. Kortom een centrum waar eenieder die een ambacht verstaat of wil leren, zich kan uitleven.

“Met mijn brede HR-ervaring lever ik als vrijwilliger en bestuurslid mijn bijdrage aan het aanbrengen van structuur in deze vrijwilligersorganisatie. Structuur aanbrengen is een belangrijk bij een snelgroeiende groep vrijwilligers. Vanuit mijn werkervaring binnen de re-integratie denk ik mee in het verder ontwikkelen van de vrijwilligersactiviteiten die wij bieden”, vertelt de nieuwe Suzanne Berends.

Secretaris Helen Akkerman laat weten jarenlange ervaring te hebben met opzetten van bedrijven. Als vrijwilliger zet zij haar kennis in om deze vrijwilligersorganisatie op de kaart te zetten. Er is veel vraag in Grave en omgeving naar een veilige plek waar mensen samen kunnen komen en waar ze op vrijwillige basis een vrijetijdsbesteding hebben. Het Ambachtcentrum is daarvoor de aangewezen stichting”.

Zowel Helen Akkerman als Suzanne Berends zijn als vrijwilliger verbonden aan het Ambachtcentrum Grave, naast hun reguliere banen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *