Samenwerking Kringloop Overlangel

Kringloop Overlangel opent op 30 mei de deuren van de nieuwe locatie die gevestigd is in de voormalige Petjesbar in Overlangel.

Als Ambachtcentrum hebben zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan waarbij de Kringloop Overlangel meubilair of accessoires kosteloos aanbiedt. De vrijwilligers van het Ambachtcentrum kunnen reparaties uitvoeren of creatieve activiteiten uitvoeren met materialen van de kringloop.

Hiermee geven wij gehoor aan een duurzame verwerking van restmaterialen die wij weer een nieuw leven inblazen. Anderzijds starten we hiermee een andere activiteitenlijn waarmee wij mensen aan de slag kunnen houden.

creatie en foto: Maurice Willemsen

In het onderstaande artikel leest u meer over de Kringloop Overlangel:

Grond voormalige Petjesbar krijgt nieuw leven

Kringloop Overlangel is aan het verhuizen. Na vijf jaar vertrekt de kringloop uit een voormalig schoolpand naar een gloednieuw gebouw aan de Dr. Ruijsstraat.

Op die locatie brandde in 2017 de Petjesbar af, een café met een belangrijke sociale functie voor het dorp. Dat er nu weer leven in de brouwerij komt, maakt eigenaar Guus Janssen van de kringloop gelukkig. “We zijn er heel blij mee. Ook voor het dorp is het goed nieuws.” Niet alleen de kringloop vestigt zich in het nieuwe pand. Er moet een extra sociale functie komen, zoals die van dorpshuis of café, en boven komen appartementen. Over de exacte invulling van het pand wordt nog met de gemeente Oss gesproken.

Kringloop Overlangel was tot nu toe gevestigd in een oud schoolgebouw (foto onder). Dit pand gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor woningbouw. “We krijgen een mooi alternatief”, zegt Janssen.
De bedoeling is dat de kringloop op de nieuwe locatie op 30 mei open gaat. Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de inrichting. Het gebouw is al helemaal klaar, de inboedel is voor een groot deel al overgebracht. Janssen: “De rekken zijn zo ingedeeld dat er voldoende afstand gehouden kan worden. We houden overal rekening mee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *